«Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!»

Σήμερα 2 Απριλίου γιορτάζουν τα βιβλία!

“Το διάβασμα είναι η καλύτερη τροφή για το μυαλό σου και το μυαλό μπορεί να μας κάνει να καταφέρουμε τα πάντα.”

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2.4.2024 και στο σχολείο μας γιορτάστηκε με δράσεις που έλαβαν μέρος τα παιδιά και δημιουργήθηκαν από τα παιδιά.

Αναφορά στον δικό μας παραμυθά, τον Αίσωπο.

Ομιλία από τις μαθήτριες της έκτης τάξης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου.

Κατασκευή σελιδοδεικτών.

Παιχνίδια και βιβλιοσκυταλοδρομίες στην αυλή του σχολείου μας.
Αφήγηση παραμυθιών με παρουσίαση PowerPoint από την Ε΄ τάξη.
Παρουσίαση του βιβλίου “the bizzare and unique sound of a child’s heart” από την βιβλιοθηκάριο της δημοτικής βιβλιοθήκης Επανομής.
Βιβλιοπαρουσιάσεις από την Δ΄ τάξη.
Βίντεο και παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Δευτέρα  11-09-2023 και ώρα 08:30΄ στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολικής Χρονιάς 2023-2024.

  • Οι μαθητές/τριες θα έρθουν στο σχολείο με τσάντες ή μία πάνινη τσάντα λίγο πριν τον Αγιασμό θα μπούνε στις γραμμές ανά τμήμα και μετά το τέλος του Αγιασμού θα μπουν στις αίθουσες τους και θα παραλάβουν τα βιβλία από τους/τις εκπαιδευτικούς. Θα τους δοθεί προσωρινό πρόγραμμα και λίστα υλικών-τετραδίων και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους (09:30΄πμ).
  • Μετά το τέλος του Αγιασμού όλοι οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν.
  • Η είσοδος των γονέων στον προαύλιο χώρο επιτρέπεται την ημέρα του Αγιασμού.
  • Από την Τρίτη 12-09-2023 το ωρολόγιο πρόγραμμα πρωινό (13:15΄) και ολοήμερο (15:55΄) θα εφαρμόζεται κανονικά. Το τμήμα του Ολοήμερου που θα σχολάει στις 17:30΄θα λειτουργήσει όταν βγει το οριστικό πρόγραμμα του σχολείου

 Από τη Διεύθυνση

ΘΕΡΜΈΣ ΕΥΧΈΣ ΓΙΑ ΚΑΛΌ ΠΆΣΧΑ

Ο σύλλογος δασκάλων και το προσωπικό του 1ου ΔΣ Επανομής σας εύχεται Καλή Ανάσταση με υγεία και ανάταση ψυχής. Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Να περάσετε όμορφα αυτές τις άγιες μέρες.

Ώρα διευθυντή

Ώρα επικοινωνίας του διευθυντή με τους γονείς του σχολείου μας ορίζεται κάθε Πέμπτη από 10:30 ως 11:15 μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στον αριθμό 2392041237.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Ο σύλλογος διδασκόντων και το προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2023 με υγεία και ευτυχία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΤΑΣΟΥΛΑ ΛΥΡΤΖΗ

Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Τασούλα Λυρτζή, παιδική συγγραφέας, νηπιαγωγός από την Επανομή. Διάβασε στα παιδιά το βιβλίο της «Δώσε Ελπίδα» και συζήτησε μαζί τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ τάξεων ζωγράφισαν, ακούγοντας μουσική, ότι τους έκανε εντύπωση από την διήγηση του βιβλίου της.

Την ευχαριστούμε για την όμορφη δημιουργική παρουσία της και την χαρά που έδωσε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας.

Επιστολή προς τους γονείς των μαθητριών και μαθητών από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Θεσσαλονίκη, 7/11/2022

Ευάγγελος Κελεσίδης
Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών μας,
Καθώς ανέλαβα πρόσφατα Διευθυντής Εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ μαζί σας για να μοιραστώ το όραμά μου για τη μόρφωση και την παιδεία που αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε στις μαθήτριες και στους
μαθητές μας!
Από τη θέση αυτή θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να κάνουμε τη θετική διαφορά στη ζωή των παιδιών ΜΑΣ.
Θα το πετύχουμε αυτό αγωνιζόμενοι από κοινού, γονείς και εκπαιδευτικοί για τους -ελπίζω κοινά αποδεκτούς στόχους μας, οι οποίοι είναι:
● η καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης και πανανθρώπινων αξιών
● η επίτευξη υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων
● η ανάπτυξη φυσικών και σωματικών ικανοτήτων, και εν τέλει
● η ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που να σέβονται τους συνανθρώπους τους και να συνυπάρχουν αρμονικά.
Για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, είναι απαραίτητο τόσο το σχολείο όσο και η οικογένεια να οικοδομήσουν από κοινού ένα υποστηρικτικό πλαίσιο που θα λειτουργεί προς όφελος των παιδιών.
Η σχολική χρονιά 2022-23 είναι η χρονιά που επανήλθαμε στο σχολείο σε μια κανονικότητα. Ωστόσο, όπως έδειξαν πολλές έρευνες σε όλον τον κόσμο, η περίοδος της καραντίνας και της απομάκρυνσης από το σχολείο ως το φυσικό χώρο όπου πραγματώνεται η μαθησιακή διαδικασία έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνικο-συναισθηματική και συμπεριφορική ανάπτυξη των παιδιών καθώς και στη σχέση των γονέων με το σχολείο. Και πώς να μη γίνουν αυτά, όταν τα τρία τελευταία χρόνια τα παιδιά έχουν φοιτήσει κανονικά μόνο κάποιους μήνες στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν δει το χαμόγελο των παιδιών, την έκφραση συναισθημάτων στο πρόσωπό τους και οι γονείς βρισκόταν έξω από το σχολείο για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Καλούμαστε λοιπόν, τώρα, από κοινού να δομήσουμε ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τον γονέα προς όφελος των μικρών μαθητριών και μαθητών. Να πιάσουμε το κουβάρι της ζωής από εκεί
που το αφήσαμε το 2020 και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι η έννοια κλειδί είναι η συνεργασία. Απλώνουμε το χέρι και προσβλέπουμε σε μια ειλικρινή συνεργασία για το καλό των παιδιών, που θα βασίζεται στη στέρεη βάση της εμπιστοσύνης.
Ζητάμε από εσάς, τους γονείς, να βρίσκεστε κοντά στα παιδιά και κοντά σε εμάς, καθώς σας θεωρούμε σημαντικούς εταίρους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ζητάμε να εμπιστευτείτε τον/την νηπιαγωγό, τον/τη δάσκαλο/α, τον/την κάθε εκπαιδευτικό και να συνεργαστείτε μαζί τους.
Δεν έχουν ξεπεραστεί και ούτε θα ξεπεραστούν τα λόγια του Μ. Αλεξάνδρου κάθε φορά που αναφερόταν στον δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη: “Στους γονείς μου οφείλω το ζην, αλλά στον δάσκαλό μου το ευ ζην”.
Σε μια υγιή σχέση, όπως αυτή που οφείλουμε να οικοδομήσουμε, δεν χωρούν ανταγωνισμοί, εντάσεις, απειλές και επιθετικές συμπεριφορές εκατέρωθεν. Τα παιδαγωγικά ζητήματα διαχειρίζονται μέσα στο σχολείο από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο γι’ αυτά, τον/την εκπαιδευτικό.
Η/Ο κάθε εκπαιδευτικός προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, μην ξεχνάμε όμως ότι είναι και αυτός άνθρωπος, και όπως όλοι μας, μπορεί να κάνει λάθος. Αν διαπιστώσουμε κάποια δυσλειτουργία, μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια βήματα προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση:
● να απευθυνθούμε άμεσα στον/στην εκπαιδευτικό και να συνεργαστούμε μαζί του
● να αποτανθούμε στον επικεφαλής του σχολείου (διευθυντή/τρια, προϊστάμενο/η) που έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει και να συντονίσει όλες τις διαθέσιμες δομές και τους φορείς της εκπαίδευσης
● τέλος, υπάρχει επίσης ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου που είναι παιδαγωγικά υπεύθυνος για το σχολείο.
Ας εμπιστευτούμε όλους αυτούς τους παιδαγωγούς, που η Πολιτεία όρισε να μορφώσουν τα παιδιά μας, και να διδάξουμε έμπρακτα σε αυτά αρχές και αξίες για τη ζωή τους, όπως τον σεβασμό, την προσπάθεια, το πρόγραμμα, την ευγένεια, την ενσυναίσθηση, τη διαπραγμάτευση και την πειθαρχία που είναι απαραίτητη για την επίτευξη προσωπικών και συλλογικών στόχων. Διδάσκουμε τις συμπεριφορές εκείνες που είναι κατάλληλες και αποδεκτές σε κάθε περίσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία των ορίων στη ζωή των παιδιών. Χωρίς όρια τα παιδιά αισθάνονται χαμένα και αποδιοργανωμένα.
Θα ήθελα να κλείσω αυτήν την πρώτη επικοινωνία μου μαζί σας με κάποιους στίχους από ένα ποίημα της Dorothy Law Nolte, με τίτλο “Τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που ζουν”:
Αν τα παιδιά ζουν με επικρίσεις, μαθαίνουν να καταδικάζουν.
Αν τα παιδιά ζουν με εχθρότητα, μαθαίνουν να καβγαδίζουν.
Αν τα παιδιά ζουν με φόβο, μαθαίνουν να φοβούνται.
Αν τα παιδιά ζουν με οίκτο, μαθαίνουν να λυπούνται τον εαυτό τους.
Αν τα παιδιά ζουν με χλευασμούς, μαθαίνουν να ντρέπονται.
Αν τα παιδιά ζουν με φθόνο, μαθαίνουν τι είναι η ζήλια.
Αν τα παιδιά ζουν με ντροπή, μαθαίνουν να νιώθουν ένοχα.
Αν τα παιδιά ζουν με ανοχή, μαθαίνουν να είναι υπομονετικά.
Αν τα παιδιά ζουν με ενθάρρυνση, μαθαίνουν να έχουν αυτοπεποίθηση.
Αν τα παιδιά ζουν με έπαινο, μαθαίνουν να εκτιμούν.
Αν τα παιδιά ζουν με επιδοκιμασία, μαθαίνουν να τους αρέσει ο εαυτός τους.
Αν τα παιδιά ζουν με αποδοχή, μαθαίνουν να βρίσκουν αγάπη στον κόσμο.
Αν τα παιδιά ζουν με αναγνώριση, μαθαίνουν να έχουν έναν σκοπό.
Αν τα παιδιά ζουν μαθαίνοντας να μοιράζονται, μαθαίνουν να είναι γενναιόδωρα.
Αν τα παιδιά ζουν με ειλικρίνεια και αμεροληψία, μαθαίνουν τι είναι αλήθεια και δικαιοσύνη.
Αν τα παιδιά ζουν με ασφάλεια, μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους.
Αν τα παιδιά ζουν με φιλικότητα, μαθαίνουν ότι ο κόσμος που ζούμε είναι όμορφος.
Αν τα παιδιά ζουν με ηρεμία, μαθαίνουν να είναι ήρεμα και γαλήνια.
Και θέτω σε όλες και όλους μας το ερώτημα:
Με τι ζουν τα δικά μας παιδιά;
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μια δια ζώσης συνάντηση με τους γονείς και ένα συνέδριο με τίτλο «Σχέσεις σχολείου οικογένειας στη σύγχρονη εποχή». Σας περιμένουμε κοντά μας!
Με αυτές τις σκέψεις προσβλέπω σε γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία
και εύχομαι καλή και ανέφελη σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση
Ευάγγελος Κελεσίδης
Διδάκτορας Επιστημών της Αγωγής
Διευθυντής Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Εκδρομή της Γ’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Επανομής, στον πανέμορφο υδροβιότοπο Επανομής.

Τα παιδιά εξερεύνησαν, μελέτησαν, άκουσαν, γνώρισαν , γοητεύτηκαν ξετρελάθηκαν με την ιδιαίτερη ομορφιά του υδροβιότοπου του τόπου μας. Με τη βοήθεια του κ. Μιχάλη δασολόγου και καλό γνώστη της περιοχής, που μας ξενάγησε  γνώρισαν πολλά είδη της χλωρίδας και πανίδας του υδροβιότοπου.

Ήταν όπως δήλωσαν μια εξαιρετική εμπειρία.

Αξίζει πραγματικά να πάνε και να γνωρίσουν τον υδροβιότοπο όλες οι τάξεις όλων των σχολείων της Επανομής και όχι μόνο. Αλλά ιδιαίτερα τα σχολεία μας είναι κρίμα να είναι τόσο κοντά και να μην τον επισκεφτούν.

Τελικά ό,τι γνωρίζεις αγαπάς και ό,τι αγαπάς υπερασπίζεσαι και προστατεύεις. Κι αν  τα παιδιά γνωρίσουν κι αγαπήσουν τη φύση τότε υπάρχει ελπίδα για το μέλλον της γης…

Λίγα λόγια για την περιοχή:

Ο υδροβιότοπος της Επανομής έχει τη μορφή ισοσκελούς τριγώνου. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου και οι δυο πλευρές του βρέχονται απ’ αυτόν. Η τρίτη πλευρά συνορεύει με γεωργικές καλλιέργειες που εκτείνονται πάνω σε χαμηλούς λόφους και στην ευρύτερη περιοχή. Περιλαμβάνει δύο προστατευόμενες περιοχές: τη Ζώνη Ειδικής προστασίας «Λιμνοθάλασσα Επανομής» και την Ειδική Ζώνη Διατήρησης «Λιμνοθάλασσα Επανομής και Θαλάσσια Παράκτια Ζώνη».

Στην περιοχή της λιμνοθάλασσας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 115 είδη πουλιών, όπως το Φλαμίνγκο, η Χαλκόκοτα, ο Στρειδοφάγος, η Χουλιαρομύτα, ο Θαλασσοσφυριχτής.

Στα βόρεια υπάρχει το Camping του ΕΟΤ και ο οικισμός Όρμου παραλίας Επανομής. Απέχει σε ευθεία απ’ την πόλη της Θεσσαλονίκης περίπου 27 χλμ. ενώ σημαντικό, ιδιαίτερα για την ορνιθοπανίδα του, είναι ότι βρίσκεται κοντά σε άλλους υγροτόπους. Έτσι ο υγρότοπος που περικλείεται στον βιότοπο είναι μέρος ενός συστήματος παρόμοιων περιοχών γύρω απ’ τον Θερμαϊκό όπως είναι η αλυκή του Κίτρους ή οι εκβολές των μεγάλων ποταμών (Αξιού Αλιάκμονα).

Η περιοχή είναι σχεδόν επίπεδη με τις μεγαλύτερες εξάρσεις της να μην ξεπερνούν τα τρία μέτρα ύψος. Αυτός είναι και ο λόγος που στο νότιο τμήμα υπάρχουν ορισμένες κατασκευές που λέγονται “ανακλαστήρες” και σκοπό έχουν να κάνουν τη γη αντιληπτή από τα ραντάρ των πλοίων.
Η ανθρώπινη παρουσία και επίδραση στο μεγαλύτερο μέρος του βιότοπου είναι πολύ μικρή και θα μπορούσαμε άνετα να τον ονομάσουμε σαν τον πιο μικρό παράκτιο βιότοπο του Ν. Θεσσαλονίκης. Στη μικρή του έκταση (περίπου 4.5 τετρ. χλμ.) διακρίνονται επιμέρους οικοσυστήματα που θεωρούνται όλα τους απειλούμενα.

Φθινόπωρο 2022

Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας

Παιδαγωγική και μαθησιακή λειτουργία

Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση

A/A Στόχος Βελτίωσης                                                                                                                                 Σχέδιο Δράσης

Αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης

Ομαλή ενσωμάτωση στην μαθητική κοινότητα

Μείωση σχολικής αποτυχίας

Ενίσχυση αυτοεκτίμησης

Συναισθηματική ανάταση

Υποστήριξη ευάλωτων ομάδων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Στοχεύουμε στη βελτίωση των μαθητών μέσω της εξωστρέφειας σε τομείς γνωστικής, ψυχολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Με τον τρόπο αυτό θα κοινωνικοποιηθούν, θα ανοίξουν τους γνωστικούς και κοινωνικούς ορίζοντές τους και θα ανακαλύψουν ενδιαφέροντα και πτυχές του εαυτού τους που ίσως δεν γνώριζαν. Θα γνωρίσουν βιωματικά την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ανάγκες της κοινότητας. Προετοιμασία για συμμετοχή σ σχολικούς διαγωνισμούς, σε πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις.

Σχολική διαρροή – φοίτηση

Δεν έχει τεθεί κάποιος Στόχος

Σχέσεις   μεταξύ   μαθητών   /   μαθητριών

Δεν έχει τεθεί κάποιος Στόχος

Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών

Δεν έχει τεθεί κάποιος Στόχος

Σχέσεις σχολείου – οικογένειας

Δεν έχει τεθεί κάποιος Στόχος

Διοικητική λειτουργία

Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας

Δεν έχει τεθεί κάποιος Στόχος

Σχολείο και κοινότητα

Δεν έχει τεθεί κάποιος Στόχος

Επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών

A/A Στόχος Βελτίωσης                                                                                                                                 Σχέδιο Δράσης

Η ενδοσχολική επιμόρφωση αποτελεί μέρος μιας συνεχής πορείας ανάπτυξης και βελτίωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού, με συνέπεια την ποιοτική ανάπτυξη του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί με την είσοδο τους στο επάγγελμα συνεχίζουν να είναι ενήμεροι, ενεργοί και ενθουσιώδης, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις τους, αξιοποιώντας την εμπειρία τους, ενεργοποιώντας ικανότητες στοχασμού και δημιουργικότητας, παραμένοντας κριτικά σκεπτόμενοι απέναντι στις αλλαγές που τους επιβάλλονται, μέσα σε ένα κλίμα συμμετοχικότητας, συλλογικής ευθύνης με κοινά καθορισμένους στόχους και όραμα και όλα αυτά με επίκεντρο το δικό τους σχολείου, εκεί που εκτυλίσσεται η εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Συμμετοχή σε ενδοσχολικές επιμορφώσεις

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα

Δεν έχει τεθεί κάποιος Στόχος

Ανακοίνωση προκήρυξης σχολικού τροχονόμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                            Επανοµή,  18/10/2022

∆ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ                                                  Αριθ.Πρωτ.:    – 231 – ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ∆ΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

email: sxep1@3025.syzefxis.gov.gr Πληροφορίες : Τζανετάκη Σουλτάνα Τηλ. 2392330077

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ

ΘΕΜΑ : «Πλήρωση δέκα (10) θέσεων Σχολικών Τροχονόµων για τις σχολικές µονάδες : 1ο ∆ηµοτικό Περαίας, 3ο ∆ηµοτικό Περαίας, 4ο ∆ηµοτικό Περαίας, 2ο ∆ηµοτικό Ν.Μηχανιώνας, 1ο ∆ηµοτικό Επανοµής, 2ο ∆ηµοτικό Επανοµής, 3ο ∆ηµοτικό Επανοµής,

∆ηµοτικό Μεσηµερίου, ∆ηµοτικό Αγίας Τριάδας και

∆ηµοτικό Αγγελοχωρίου»

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης του ∆ήµου Θερµαϊκού, κατόπιν της υπ΄αριθµ. 39/13.10.2022 (Α∆Α : 6Υ4ΗΟΚΓ2-Ν4Φ) Απόφασης του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της και έχοντας υπόψη :

  • Τις διατάξεις των άρθρων 1, 65, 67, 69 και 103 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης – Πρόγραµµα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/07.06.2010/τ.Α) σε συνδυασµό µε τις διατάξεις των άρθρων 239 και 240 του Ν.3463/2006 (Κ∆Κ)
  • Την υπ΄αριθµ. Εγκύκλιο 11/οικ.4569/27.01.2011 του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.∆
  • Την απόφαση 8440/24.02.2011, περί λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
  • Τον Ν.2094/92 άρθρο 41 «Θεσµός Σχολικών Τροχονόµων»
  • Τις διατάξεις των παρ. 1 και 3 του άρθρου 259 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄)
  • Τις διατάξεις της παρ. 45 α΄ του άρθρου 14 του Ν.2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α΄) αναφορικά µε την καταβολή εξόδων κίνησης, από τις Σχολικές Επιτροπές στους σχολικούς τροχονόµους
  • Την υπ΄αριθµ.47455/16.08.2007 (1734 Β΄) αναφορικά µε την αποζηµίωση των εθελοντών σχολικών τροχονόµων
  • Τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 45 του Ν.2696/1999 (ΦΕΚ 57 Α΄/23.03.1999)

–   Την παρ. 45 του άρθρου 14 του Ν 2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α΄/14.03.2000)

– Την µε αριθµ.πρωτ.: 2515/5/13-στ΄/15.09.2997 ΚΥΑ (ΦΕΚ 839 Β΄/19.09.1997) (η παρ. 2 αντικαταστάθηκε µε την Α.Π 2515/5/13ο/16.10.1997 (ΦΕΚ 967 Β΄/29.10.1997)

–   Την µε υπ΄αριθµ.32633/29.09.2000 Υ.Α

–     Την    µε   αριθµ.πρωτ.:    Φ.11.1/564/Γ1/598/25.06.1999   εγκύκλιο          του Υ.ΠΑΙ.Θ. (πρώην ΥΠ.Ε.Π.Θ),

Προκηρύσσει την πλήρωση δέκα (10) θέσεων Σχολικών Τροχονόµων στις κάτωθι σχολικές µονάδες της αρµοδιότητάς της.

1. 1ο ∆ηµοτικό Σχολείο ΠεραίαςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
2. 3ο ∆ηµοτικό Σχολείο ΠεραίαςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
3. 4ο ∆ηµοτικό Σχολείο ΠεραίαςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
4. 2ο ∆ηµοτικό Σχολείο ΜηχανιώναςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
5. 1ο ∆ηµοτικό Σχολείο ΕπανοµήςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
6. 2ο ∆ηµοτικό Σχολείο ΕπανοµήςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
7. 3ο ∆ηµοτικό Σχολείο ΕπανοµήςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
8. ∆ηµοτικό Σχολείο ΜεσηµερίουΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
9. ∆ηµοτικό Σχολείο Αγίας ΤριάδαςΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ
10. ∆ηµοτικό Σχολείο ΑγγελοχωρίουΜΙΑ (1) ΘΕΣΗ

Στη θέση αυτή µπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτοµο άνω των 18 ετών, αρκεί να µπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και στις υποχρεώσεις του.

Οι ώρες απασχόλησής του είναι από τις 7:50΄ έως 8:20΄ το πρωί και από τις 13:00΄ έως 13:30΄ το µεσηµέρι.

Οι ώρες απασχόλησης είναι εκείνες που αφορούν την προσέλευση και την αποχώρηση των µαθητών προς και από το σχολείο, οι οποίες και µπορεί να αλλάξουν, αν για οποιοδήποτε λόγω τροποποιηθούν οι ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Στον εθελοντή σχολικό τροχονόµο θα καταβάλλεται από τη Σχολική Επιτροπή µηνιαία αποζηµίωση ύψους 176 ευρώ (για τον µήνα Ιούνιο η αποζηµίωση ανέρχεται στο ποσό των 88,00 ευρώ) για την κάλυψη των εξόδων κίνησής του, από σχετική επιχορήγηση του ΥΠ.ΕΣ.∆.Α.

Ο εθελοντής τροχονόµος δεν ασφαλίζεται σε κανένα ασφαλιστικό φορέα.

Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ο σχολικός τροχονόµος χρησιµοποιεί φορητή πινακίδα «STOP» και φορά γιλέκο χρώµατος κίτρινου. Στην εµπρόσθια και οπίσθια όψη του αναγράφεται, σε δύο παράλληλες γραµµές, µε κεφαλαία γράµµατα, ανεξίτηλου µαύρου χρώµατος η φράση

«ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ». Το γιλέκο και οι πινακίδες χορηγούνται από το σχολείο.

Το άτοµο που θα επιλεγεί θα ασκήσει τα καθήκοντά του αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση από τις 19/10/2022 έως και 25/10/2022 (από τις 9:00΄έως και τις 12:00΄) στο γραφείο των ∆ιευθυντών/ντριών των παραπάνω Σχολικών Μονάδων, προσκοµίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά :

  • Αίτηση
  • Φωτοαντίγραφο Αστυνοµικής Ταυτότητας
  • Βεβαίωση µόνιµης κατοικίας
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού 2021

(Σε περίπτωση που δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση θα κατατεθεί σχετική βεβαίωση της αρµόδιας ∆.Ο.Υ)

  • Σύντοµο βιογραφικό σηµείωµα
  • Υπεύθυνη ∆ήλωση ότι δεν έχουν καταδικαστεί, δεν είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι για κανένα αδίκηµα

Μοριοδοτούµενα δικαιολογητικά :

  • Εντοπιότητα
  • Σχέση µε τη σχολική κοινότητα
  • Κοινωνικά κριτήρια

Η Προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ∆ήµου και στον πίνακα ανακοινώσεων του ∆ηµαρχείου επίσης θα αποσταλεί στις σχολικές µονάδες για ανάρτηση µε µέριµνα των ∆ιευθυντών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται τις εργάσιµες ηµέρες στους ∆ιευθυντές των σχολικών µονάδων.

.

Ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής

Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης

∆ήµου Θερµαϊκού

Αθανασιάδης Βασίλειος